Welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hemmen
Informatie
Email
Terug.....
 
Mirjam Wesselink de Barrientos, sopraan, begon haar muziekstudie op de piano aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en sloot deze met goed gevolg af met hoofdvak zang aan de Hoge School van de Kunsten Utecht. Zij studeerde bij Marianne Blok (techniek en opera) en Hanneke Laméris (lied interpretatie). Opera-Masterclasses volgde ze o.a. bij Mia Besselink en Christina Deutekom.
Zij legde zich toe op de vertolking van Spaanstalige liederen en het Italiaanse klassieke repertoire, muziek met welke zij van jongs af aan vertrouwd was en waarmee zij meerdere malen optrad in het Concertgebouw van Amsterdam en voor de landelijke radio en televisie.
Haar discografie omvat o.a. CD “Caminante”,voor welke zij de oud-Spaanse liederen van Federico García Lorca arrangeerde voor zang, viool en piano en, CD “Barcarola”, eveneens met een aantal arrangementen van haar hand, ditmaal op de “Bel Canto” liederen van Rossini en Donizetti voor zang, gitaar en contrabas. En natuurlijk, samen met Romancero, de CD “Het lied van Roelant” voor welke zij uit de slechts enkele muziekfragmenten die van het Roelandslied bewaard zijn gebleven een theatraal muziekspektakel creëerde.

Gustavo Barrientos Wesselink (16 jaar), klavecimbel, groeit op in een muzikaal gezin. Al van jongs af aan ontmoette hij gerenommeerde musici in de huiselijke kring die kwamen repeteren. Vanaf zijn 6e startte hij met pianoles bij zijn moeder. Omdat hij over een mooie jongenssopraan beschikte werd dat al snel uitgebreid met zangcoaching. Tot aan zijn mutatie van zijn stem trad hij herhaaldelijk samen met zijn ouders op tijdens concerten, ook in het buitenland.
Ondertussen vorderde hij gestaag met piano. Sinds zijn dertiende krijgt hij les van de vermaarde pianiste Eliane Rodrigues aan het conservatorium in Antwerpen. Tevens volgde hij masterclasses bij Marietta Petkova tijdens de International Masterclasses Apeldoorn 2021 en voorjaar 2022 bij de Russische pianiste Elina Margolina Hait aan het Duitse Phoenix Institut. Tevens dat voorjaar mocht hij een recital verzorgen tijdens het Storioni-festival in Eindhoven. In januari 2023 zal hij eveneens in Eindhoven, samen met orkest, het 23ste pianoconcert van Mozart spelen in de grote zaal van het Muziekgebouw Frits Philips.
Gustavo studeert inmiddels aan het Jong Conservatorium van Antwerpen. Naast piano en klavecimbel bekwaamt hij zich nu ook in compositie bij professor Alain Craens.


Rodrigo Barrientos, percussie en voordracht, is op allerlei gebieden werkzaam in de muziek. Als percussionist is hij als begeleider van oude muziek ensembles actief in projecten in onder meer Duitsland en Frankrijk en trad hij op in Utrecht en het Concertgebouw van Amsterdam. Als producent verzorgt hij klassieke CD producties van musici om hem heen en in opdracht van derden. Als organisator is hij mede oprichter van het muziek productie-huis Barav Music waar hij thematische programma’s en projecten voor grote en kleine podia in binnen- en buitenland uitwerkt.