Welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hemmen
Informatie
Email

 
Terug...
Marike Verbeek    

Coloratuur sopraan Marike Verbeek studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij summa cum laude haar Masterdegrees behaalde voor Solozang en Opera aan De Nieuwe Opera Academie. Ze studeerde bij Gerda van Zelm, Maria Acda, Cristina Deutekom en Elly Ameling.
Marike verleent als solist medewerking aan oratoria en cantates. In recitals vertolkt ze uiteenlopend liedrepertoire van onder meer Strauss, Wolf, Walton, Mozart, Britten, Schubert, Poulenc, Bernstein en Andriessen. En Marike vertolkt vele operarollen, zowel concertante als geŽnsceneerd. Zo was ze o.a. te zien en te horen als Despina - Cosž fan tutte, Miss Wordsworth - Albert Herring, Die KŲnigin der Nacht - Die ZauberflŲte, Serpina - La serva padrona, Madame Herz - Der Schauspieldirektor, Olympia - Les Contes díHoffmann, Geraldine - A hand of bridge, Amina - La sonnambula, en Susanna - Le nozze di Figaro.
Marike werkte mee aan diverse CD producties en radio- en tv commercials.
Met Mary Lovell vormt Marike een vast duo.

Mary Lovell

De Engelse pianiste, klaveciniste Mary Lovell heeft naar haar conservatorium bachelor en master opleidingen in AustraliŽ en in Nederland haar klavecimbelstudie als Uitvoerend Musicus afgerond bij Bob van Asperen aan het Sweelinck-Conservatorium te Amsterdam. Zij is werkzaam als begeleidster, soliste en kamermusicus, heeft radio en cd-opnames gemaakt, gespeeld in festivals zoals in Utrecht bij het Holland Festival Oude Muziek, in Haarlem, Lissabon en Portugal. Zij heeft gewerkt met diverse ensembles en met de volgende orkesten: Australian Chamber Orchestra, Tasmanian Symphony Orchestra, Sydney Symphony Orchestra en de Taverner Consort of Voices, in Groot BrittaniŽ, AustraliŽ, JoegoslaviŽ en Nederland. Zij heeft een aantal prijzen gewonnen, waaronder eerste prijzen in het Newcastle Keyboard Festival (1989, 1990 en 1991), en als finaliste bij het Festival van Vlaanderen te Brugge (1995 en 1996). De afgelopen 20 jaar is zij zeer actief als begeleidster en kamermusicus en heeft als freelance begeleider in piano en clavecimbel gewerkt bij het koorenhuis te Den Haag en Codarts te Rotterdam.  Ze heeft  zang masterclasses begeleid voor Engels pianist Robin Bowman en zangers  Richard Jackson en Michael Chance.