Welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hemmen
Informatie
Email
Terug.....
 
Mirjam Wesselink de Barrientos, sopraan, begon haar muziekstudie op de piano aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en sloot deze met goed gevolg af met hoofdvak zang aan de Hoge School van de Kunsten Utecht bij Marianne Blok (techniek en opera) en Hanneke Laméris (lied interpretatie). Opera-Masterclasses volgde ze o.a. bij Mia Besselink en Christina Deutekom. Zij legde zich toe op de vertolking van Spaanstalige liederen en het Italiaanse klassieke repertoire, muziek met welke zij van jongs af aan vertrouwd was en waarmee zij meerdere malen optrad in het Concertgebouw van Amsterdam en voor de landelijke radio en televisie.

Haar discografie omvat o.a. CD “Caminante”,voor welke zij de oud-Spaanse liederen van Federico García Lorca arrangeerde voor zang, viool en piano en, in samenwerking met Michael Benedik, CD “Barcarola”, eveneens met een aantal arrangementen van haar hand, ditmaal op de “Bel Canto” liederen van Rossini en Donizetti voor zang, gitaar en contrabas. En natuurlijk, samen met Romancero, de CD “Het lied van Roelant” voor welke zij uit de slechts enkele muziekfragmenten die vanhet Roelandslied bewaard zijn gebleven een theatraal muziekspektakel creëerde.

Michael Benedik, gitarist, geboren in Duisburg, studeerde klassiek gitaar aan de Musikhochschule van Dortmund. In Nederland vervolgde hij zijn studie In Utrecht bij gitaarpedagoog en componist Dick Visser. Tegelijkertijd studeerde hij instrumentatie en compositie bij Hans Cox. Nadat hij in 1986 zijn studie afsloot met het diploma ‘’uitvoerend musicus’’ heeft hij zich ontwikkeld tot een gitarist met zowel een groot klassiek als hedendaags repertoire. Als solist verzorgde hij optredens in de American Church van Parijs, het Bastadfestival (Zweden), Siena, Vuelva en Stockholm en werkte hij mee in producties van Eric Vaarzon Morel. Samen met gitarist Martin Kaay trad hij op in o.a. Vredenburg, de IJsbreker en het Mettmanner-gitarrenfestival in Duitsland.
Voor diverse theatervoorstellingen schreef hij de muziek die hij tevens uitvoert. Zo was hij de afgelopen jaren regelmatig samen te horen met het Matangikwartet voor welk ensemble hij het “Concierto de Aranjuez” van Joaquín Rodrigo speciaal omwerkte voor deze kleine bezetting.

Rodrigo Barrientos, is op allerlei gebieden werkzaam in de muziek. Als percussionist is hij als begeleider van oude muziek ensembles actief in projecten in onder meer Duitsland en Frankrijk en trad hij op in Utrecht en het Concertgebouw van Amsterdam. Als producent verzorgt hij klassieke CD producties van musici om hem heen en in opdracht van derden. Als organisator is hij mede oprichter van het muziek productie-huis Barav Music waar hij thematische programma’s en projecten voor grote en kleine podia in binnen en buitenland uitwerkt.