Welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hemmen
Informatie
Email


 
Meer informatie over de Diaconie vindt u op pagina Gemeente kerkinformatie
Zondag 9 februari, Rudolph Stichting
De Rudolph stichting komt op voor kwetsbare kinderen. Elk kind heeft het recht om veilig en kansrijk op te groeien.
Sommige kinderen worden al op jonge leeftijd geconfronteerd met grote problemen zoals verwaarlozing, een vechtscheiding, mishandeling, ouders die verslaafd zijn of moeite hebben met opvoeden. Ook gedrags- of ontwikkelingsproblemen van de kinderen zelf kan leiden tot onhoudbare situaties. Een kind kan dan niet langer opgroeien bij zijn eigen ouders.
De Rudolphstichting zet zich in voor de opvang van uithuisgeplaatste kinderen in een gezinshuis (zo'n 700 in Nederland). Want in het gewone gezinsleven ligt een belangrijke, helende kracht.
Vertrouwen, veiligheid en voorspelbaarheid vormen de bouwstenen van een gezinshuis. Door het gewone leven in een gezinshuis kan een kind herstellen en zich ontwikkelen.
Daarnaast zorgen zij al honderd jaar ervoor dat Jeugddorp De Glind een fijne plaats is waar kinderen en jongeren kunnen wonen en werken aan hun toekomst.

Zondag 16 februari, Mensenkinderen in MoldaviŽ
Stichting Mensenkinderen is een Nederlandse christelijke stichting die in 2003 is opgericht en hulp verleent aan mensen die lijden onder armoede of vervolging. Daarnaast geeft zij voorlichting om anderen te bewegen tot helpen en dienen van de naasten in nood.
Zij bieden Zorg en Zending in AlbaniŽ, ArmeniŽ en MoldaviŽ