Welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hemmen
Informatie
Email
Verdiepen, Inspireren en Samenkomen
Regionale werkgroep VIS

Zie www.gele-boekje.nl
 
 
 
Van de Werkgroep VIS

Het VIS-seizoen is weer begonnen! U hebt het Gele Boekje inmiddels in huis, en hopelijk hebt u zich ook al voor diverse activiteiten aangemeld.

Wij beginnen ons seizoen met muziek en zang, want:

‘Er slaapt een lied in alle dingen’

We zingen een mix van prachtige liederen uit ons vertrouwde Liedboek, maar ook uit andere bundels en uit de traditie van Taizé. Dit alles met muzikale ondersteuning van orgel, piano, saxofoons, trombone, bugel en trompet. De avond staat onder leiding van Ds. Mar van der Velden, theoloog, muzikant en componist. Muzikale medewerking verlenen Jaap van der Spek op orgel en blazers afkomstig uit het VIS-gebied en uit Heelsum. Komt u ook zingen? Want het is jammer als al die liederen blijven slapen.
Donderdagavond 12 oktober, 20.00 - 22.00 uur, in De Rank, Zetten

U kunt zich voor alle activiteiten in het Gele Boekje opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.com
Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?

NIEUW: Van onze buurkerken
Onze overburen in Rhenen presenteren op zondag 15 oktober de voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’
De voorstelling wordt gebracht door verhalenverteller en kerkjournalist Kees Posthumus en multi-muzikant Henk van Glabbeek.

In deze afwisselende, vrolijke voorstelling wordt met tal van verhalen en liedjes de schepping gevierd, zorgen over de schepping gedeeld en onderzocht hoe wij ons kunnen inzetten voor een duurzame toekomst. Er klinken nieuwe scheppingsverhalen en een groen-gelovige meezinger, er wordt live gekookt en er is eco-fitness. Henk van Glabbeek omlijst dit alles met meditatieve oosterse muziek. Deze voorstelling is gemaakt in opdracht van de Groene kerken Nederland (www.groenekerken.nl)

Zondagavond 15 oktober, 19.30, in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1, 3911 EA Rhenen, Entree: € 7,50
Aanmelden: tov@pknrhenen.nl

En wellicht kunt u ook alvast woensdag 8 november in uw agenda noteren. Want dan komt Streetpastor Max naar het Zendingslokaal om ons deelgenoot te maken van zijn bijzondere werk op straat tussen de dak- en thuislozen in Ede. Laat u boeien, inspireren en misschien wel raken door zijn verhalen. Misschien geen vrolijk onderwerp, maar wel een avond waarin de boodschap van Jezus centraal staat.

Ik hoop van harte een aantal van u te mogen begroeten!

Namens de Werkgroep VIS, Trudy Bennis - de Jager, trudybennisdejager@gmail.com