Welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hemmen
Informatie
Email

 
Verdiepen, Inspireren en Samenkomen
Regionale werkgroep VIS

Zie www.gele-boekje.nl
Namens de regionale werkgroep VIS (Verdiepen, Inspireren & Samenkomen), Trudy Bennis - de Jager,
trudybennisdejager@gmail.com, 06 - 14 53 92 50
 
Als de kortste dag voorbij is, het feestgedruis van Kerst is verstomd en de nieuwjaarsdag tot het verleden behoort, kan er weer geVISt worden. Natuurlijk wensen wij u als Regionale werkgroep VIS een Inspirerend jaar waarop wij met velen zullen Samenkomen om ons te Verdiepen. De eerste mogelijkheid in Vis-verband is op dinsdag 14 januari.

Het volledige januari-programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 14 en 28 januari ‘Uitverkoren volk?’ in De Rank te Zetten. Ds. Bram Grandia, onder andere bestuurslid van ‘Tent of Nations’ in Bethlehem, heeft vorig jaar een uitermate boeiende avond verzorgd over ‘De Palestijnen en wij’. Er bleek veel belangstelling te zijn om over het thema Israël en de Palestijnen nog eens verder na te denken. Aan de hand van het boekje ‘Uitverkoren volk?’ van Walter Brueggemann neemt ds. Bram Grandia ons mee op een verdiepende weg.

Vrijdag 17 januari Filmcafé in De Vloedschuur te Heteren. Rob Hoekstra heeft de film ‘Golden Kingdom’ gekozen voor deze avond. Deze film biedt een intiem, zelden gefilmd beeld van de boeddhistische kloostercultuur.

Donderdag 23 en 30 januari en 6 februari ‘Uit de Kunst’ in De Voorhof te Kesteren. Bijbelverhalen zijn door de eeuwen heen voor veel kunstenaars een bron van inspiratie geweest. Tegelijkertijd vertellen hun kunstwerken een verhaal over dat Bijbelverhaal. Met Marijke van Dijk laten wij ons inspireren door de verhalen van diverse ‘Bijbelse’ kunstwerken.
Voor het februari programma zie het gele boekje.
Bij al deze activiteiten bent u van harte welkom. Voor de winterstop zijn ‘onze’ activiteiten door u goed bezochten zeer gewaardeerd. Wij hopen op een mooi vervolg!