Verdiepen, Inspireren en Samenkomen
Regionale werkgroep VIS

Zie www.gele-boekje.nl

Van de Werkgroep VIS
Een nieuw seizoen, een nieuwe (kleinere) samenstelling van de Werkgroep, en een nieuw VIS-programma. Met veel genoegen kondigt de Werkgroep VIS (Verdiepen, Inspireren en Samenkomen) haar nieuwe programma voor 2022-2023 aan. We hebben een aantal mooie activiteiten voor u in petto en hopen uiteraard dat er dit keer geen corona-maatregelen doorheen komen fietsen.
U ontvangt met dit kerkblad het nieuwe Gele Boekje. Ook op de website www.gele-boekje.nl  is het hele programma te vinden. Een programma met minder activiteiten dan u gewend bent, maar wel juist de activiteiten waarvan we uit ervaring weten dat die bij u populair zijn. Een indrukwekkende theatervoorstelling gaat plaatsvinden op zondagavond 9 oktober, maar vr die tijd start al een andere activiteit: wandelen.

Wegen met Zegen, een pelgrimstocht

Voor de wandelaars wordt het een goed seizoen. Vanaf 1 oktober 2022 t/m 5 augustus 2023 is er elke eerste zaterdag van de maand een wandeling, in het kader van de dit jaar officieel geopende pelgrimsroute door de Overbetuwe Wegen met Zegen. De route neemt je mee langs oude landweggetjes, waterloopjes, boomgaarden, kastelen en vergezichten over de rivier. Tijdens het wandelen word je uitgenodigd om stil te staan bij wat belangrijk is in je leven, om dat wat je hebt meegemaakt opnieuw te wegen of betekenis te geven. Om je hoofd en hart leeg te maken en vervolgens te vullen met wat waardevol is voor jou en degenen die je lief zijn.
Op zaterdag 1 oktober 2022 is de eerste wandeling. Voorafgaand daaraan zal in de Antonius Van Padua kerk, de officile startceremonie plaatsvinden die bij deze pelgrimstocht hoort. Een unieke gebeurtenis!
De lengte van de wandelingen is rond de 10-15 km per etappe. U bent vrij om aan n of meerdere wandelingen deel te nemen. Elke etappe wordt als groep gelopen. Just Bennis, lid van de werkgroep Wegen met Zegen, begeleidt elke etappe. U dient zich elke keer dat u mee wilt lopen bij hem aan te melden: justbennis@gmail.com. Informatie over reis en vertrektijdstip ontvangt u van hem na opgave.
VIS biedt u de mogelijkheid om bij aanmelding vr 15 september het bijbehorende wandelboekje tegen het gereduceerde tarief van 15,-- aan te schaffen. Het wandelboekje ontvangt u bij aanvang van de eerste wandeling.

Startvoorstelling

Op zondagavond 9 oktober om 20.00 uur presenteren wij u in de Voorhof de theatervoorstelling: `De Poppenspeler van Warschau'. Prachtig en ontroerend muzikaal theater van Trio Wilde Eend, over de joodse tiener Mika Hernsteyn die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het getto van Warschau moest zien te overleven. In alle ellende weet Mika met zijn poppenspel mensen wat vrolijkheid n hoop te bieden. Levens van vriend en vijand in het getto verweven zich. Het is een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos. Hoe actueel wilt u het hebben? Dit grotendeels waargebeurde verhaal krijgt nog meer kleur door de ontroerende Oost Europese Klezmer-melodien en meeslepende improvisaties op viool, accordeon en klarinet.
Zet u het vast in uw agenda? U kunt zich opgeven via aanmeldengeleboekje@gmail.com. Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?

Namens de Werkgroep VIS,

Trudy Bennis - de Jager