Overige berichten

NBG-Bijbelquiz
De belangstelling voor een quiz met de Bijbel blijkt al vele jaren zeer groot. Het Nederlands Bijbelgenootschap komt daarom voor de dertiende keer met een eigen bijbelquiz. De NBG-Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond.

Met andere ogen
Eén van de onderdelen heeft als onderwerp: “Met andere ogen”. Door de quiz ga je met andere ogen kijken naar sommige bijbelverhalen. Zelfs in bekende verhalen ontdek je nieuwe dingen. En misschien geldt dat ook voor het kijken naar mensen. Een bijbelquiz kan samenbindend werken. Mensen uit verschillende kerken (of helemaal geen kerk) ontmoeten elkaar in een ontspannen en informele sfeer en leren elkaar beter kennen.

Bijbelbolleboos
Voor de derde keer komt het NBG met een speciale bijbelquiz voor kinderen: Bijbelbolleboos. In sommige plaatsen wordt daar een hele happening van gemaakt. Op basisscholen worden er voorrondes gehouden. De winnaars gaan naar de finale en uiteindelijk wordt iemand de bijbelbolleboos van het jaar.

Aanvragen
Het quizpakket kan aangevraagd worden bij het Klantencontactcentrum van het NBG: info@bijbelgenootschap.nl Aanvragers krijgen een link toegestuurd waarmee ze het quizpakket kunnen downloaden. De quiz is gratis. In het pakket zit ook een pauzepresentatie, waarbij mensen worden uitgenodigd om het bijbelwerk te steunen met een gift of lidmaatschap.

D.Roos    Zetten

Meer informatie Overige berichten zie kerkinformatie op pagina Gemeente