Overige berichten

Meer informatie Overige berichten zie pagina Gemeente kerkinformatie
Vakantie Bijbel Week

Er komt een feest in Zetten! En jij bent uitgenodigd!

Het was lang onzeker, maar we zijn heel blij dat we dit jaar de 50e (!) Vakantie Bijbel Week in en rondom de Wanmolen kunnen organiseren. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud? Reserveer dan de ochtenden van 25 t/m 27 augustus (dit is de laatste vakantieweek) in je agenda. Het thema dit jaar is 'Feest', en reken maar dat we er een feestje van gaan maken!

Uiteraard wordt rekening gehouden met de dan geldende corona maatregelen. Wat we precies gaan doen, blijft nog even een verrassing. Houd de komende tijd de posters in de gaten die zullen verschijnen in het dorp. Wil je meer weten? Dan kan je contact opnemen met Miranda de Jong, tel. 06-57210181, of via info@vbw-zetten.nl.
We zijn ook nog steeds op zoek naar mensen die willen helpen met de voorbereidingen en tijdens de dagen zelf. Wil je meedoen? Meld je dan aan via info@vbw-zetten.nl. Alle hulp is welkom!

Wil u ons financieel ondersteunen? Dat kan door een gift over te maken naar NL 77 RBRB 0789352540 t.n.v. St. Vakantie Bijbel Week Zetten. Alvast hartelijk dank!
Wegen met Zegen, nieuws en oproep

De afgelopen anderhalf jaar is er wereldwijd veel veranderd, wat we daarvóór niet voor mogelijk hadden gehouden. Anderhalve meter afstand houden, geen handen schudden, mondkapjes dragen, niet samen mogen komen, laat staan zingen, in de kerk… allemaal dingen waarvan we hopen dat het weer gaat verdwijnen. Maar sommige dingen die in deze periode zijn ontstaan zijn waardevol en zullen ook wel blijven. Meer thuiswerken bijvoorbeeld, goed tegen de files. Vakantie in eigen land, minder vliegen, ook fijn als dat blijft. En meer wandelen, even tijd nemen om je benen te strekken, je hoofd leeg te maken. Geen wonder dat pelgrimeren - de laatste decennia al steeds populairder - in coronatijd nog meer mensen aanspreekt.
Wegen met Zegen, de Pelgrimsroute door de Betuwe, waarover we al eerder berichtten, komt dus wel op een heel mooi moment. De Protestantse Gemeente de Vierplek, de Rooms Katholieke Maria Magdalena Parochie en het Pelgrimshuis in Nijmegen werken hier samen met een groeiende groep enthousiastelingen aan. Pleisterplaats Ressen is er ook nauw bij betrokken. De route van ongeveer 150 kilometer is inmiddels uitgezet en wordt nagelopen. Slaapplekken en horecagelegenheden zijn in kaart gebracht. Er wordt hard gewerkt aan de teksten voor in het wandelboekje, dat in het najaar klaar moet zijn. Er zijn mooie samenwerkingen ontstaan, onder andere met het Klooster te Huissen, en ook een fietsroute is in voorbereiding.
De afgelopen maanden is er gewerkt aan een logo en huisstijl en we zijn blij dat we dat logo aan u kunnen presenteren!
We zouden er een hele verhandeling bij kunnen doen, maar eigenlijk moet een logo voor zich spreken…. Een paar woorden dan, om uw nieuwsgierigheid en associatief vermogen te prikkelen: water, natuur, spiritualiteit, zwerfstenen.
De afbeelding ziet u waarschijnlijk in zwart/wit en is een foto van een presentatie, maar dan heeft u alvast een idee. Nu de huisstijl bekend is, wordt begonnen met de website, daarop is straks alles in prachtige kleuren te zien!

Ten slotte een oproep:

Heeft u een logeerkamer of zolderkamer en vindt u het een mooi idee om af en toe een pelgrim te ontmoeten en onderdak te bieden tegen een onkostenvergoeding? Geef dat dan door aan pelgrimsoverbetuwe@gmail.com.

Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen, begin volgend jaar kunnen de eerste pelgrims, wellicht u ook, onderweg.

Namens de commissie ‘Wegen met Zegen’,

Wilma Hartogsveld