Jongeren
Voor de jonge gemeenteleden worden er al jaren activiteiten georganiseerd door drie kerken samen: Hervormde Gemeente Hemmen, de Hervormde Gemeente Vluchtheuvelkerk Zetten en de Gereformeerde Gemeente de Rank te Zetten.

CATECHESE

Veertigdagentijd
Op de 1e zondag in de Veertigdagentijd hebben we het gehad over wat de Veertigdagentijd inhoudt, dat het eigenlijk 46 dagen zijn en waarom de 1e dag Aswoensdag heet. Hoe zit het met die 1e zondag na de 1e volle maan in de lente? Christa had het wiskundig algoritme van Gauss meegenomen waarmee je kunt uitrekenen wanneer het Pasen is. Lastig! Je moet het gulden getal weten, correctie voor maan- en zonschrikkeljaren, epacta berekenen en daarna volle maan. Als je dat allemaal uitgerekend hebt, dan valt Pasen gewoon op de daaropvolgende zondag. Pasen bepaalt ook wanneer de andere kerkelijke feestdagen vallen. Conclusie van deze middag: het zou veel makkelijker zijn als alle feestdagen elk jaar op een vaste datum zouden vallen.

Volgende bijeenkomsten:

7 april: Rock Solid catechese
14 april: Solid Friends, speciale moeder en dochter catechese

Meer informatie over de catechese
Zie op pagina Gemeente kerinformatie