Jongeren
Voor de jonge gemeenteleden worden er al jaren activiteiten georganiseerd door drie kerken samen: Hervormde Gemeente Hemmen, de Hervormde Gemeente Vluchtheuvelkerk Zetten en de Gereformeerde Gemeente de Rank te Zetten.

Catechese
Tussen geloof en twijfel… zitten heel veel vragen! Dat hebben wij met onze catechisanten van Solid Friends ontdekt. Dit is de middelste catechesegroep van 4 meiden in de leeftijd van 15-16 jaar.

Geloof is niet vanzelfsprekend, maar wel aansprekend. Veel vragen houden ons tegen om voluit te geloven. We hebben een aantal vragen eens op een rijtje gezet:
Die bijbel, is dat allemaal wel echt gebeurd?
Wat de wetenschap zegt is toch veel aannemelijker?
Wat gebeurt er als je dood gaat?
Hoe ziet de hemel eruit en is er eigenlijk een hel?
Wat als God niet bestaat…?
Waarom zit ik dan zo vaak in de kerk?
Waarom zijn er dan zoveel mensen die wel zo op God vertrouwen?
Wat als God wél bestaat…?
Zal hij je dan stiekem wel helpen?
Waarom is er dan al die narigheid in de wereld?
Hoe haal je steun uit je geloof?
En hoe kan het dat er mensen zijn die zoveel voldoening halen uit hun geloof dat ze álles opofferen, zelfs hun leven?

Ik denk dat we meer dan voldoende vragen hebben om mee aan de gang te gaan dit seizoen. Wij gaan daar ons best voor doen.
Dat kunnen we niet alleen,
gelukkig hoeft dat ook niet.
Bidt u mee?

Hanna Oosterlee