Jongeren
Voor de jonge gemeenteleden worden er al jaren activiteiten georganiseerd door drie kerken samen: Hervormde Gemeente Hemmen, de Hervormde Gemeente Vluchtheuvelkerk Zetten en de Gereformeerde Gemeente de Rank te Zetten.

Het catecheseseizoen is inmiddels in volle gang. Er wordt al gevraagd wanneer we op kamp gaan J Nog even geduld want we hebben nog een hele reeks bijeenkomsten voor de boeg.

Aan de jongste groep hebben we een taalles gegeven, en wel een hele leuke! Een opdracht met spekjes in de mond, want als je lelijke woorden zegt, hoeft de rest dat niet te horen. Op YouTube keken we een filmpje: de torrie van Mattie, oftewel Matteus in straattaal.

We hebben verschillende teksten in de Bijbel opgezocht. Over dit onderwerp lazen we bijvoorbeeld je tong negatief (Jakobus 3:2b-12) of positief (Jesaia 50:4) gebruiken.
We hadden nl. 2 verschillende teksten voor onze neus. Hoe kan dat? De pagina staat er 2x in! Oooooo, is er een Oud Testament en een Nieuw Testament?!
Ook hebben we de teksten uit de verschillende Bijbels vergeleken. Die uit De Nieuwe Bijbelvertaling begrijpen we beter dan die uit de Jongerenbijbel.
Het was boeiend om op zo’n manier de Bijbel te verkennen.

De terugblik op onze bijeenkomst van 25 november kon nét niet meer mee in deze Kerkinformatie. Aangezien het Eeuwigheidszondag is, hebben we een aangepast programma. Die middag starten we in onze gebruikelijke ruimte en gaan met de groep de kerk in om een kaarsje aan te steken.
Op 16 december maken we er een Kerstbijeenkomst van. Daarna is de Kerstvakantie en zien we elkaar weer in het nieuwe jaar!