Gemeentenieuws

In de afgelopen weken waren er overal weer heel wat wapperende vlaggen te zien waaraan een schooltas hing. De uitslagen van de examens zijn bekend en ondertussen weten ook de leerlingen die een herexamen hadden of ze geslaagd zijn. Alle jongeren die opgelucht adem kunnen halen omdat ze hun diploma op zak hebben, feliciteren we van harte en degenen die het een jaar over moeten doen wensen we succes en we hopen dat zij het volgend jaar wl halen. Ook jongeren die geen examen doen, ronden deze weken hun schooljaar af. Het zijn de laatste loodjes en de vakantie gloort! We wensen iedereen, ook vaders en moeders die hun best hebben gedaan om al die jongeren in goede banen te leiden zodat ze hun resultaten konden boeken een fijne en ontspannen vakantie toe die energie geeft om straks weer fris te beginnen aan het nieuwe schooljaar!

Onlangs is de nieuwe Europese privacywetgeving van kracht geworden. Dat betekent dat er ook in de kerk en in de publicaties van de kerk (kerkblad, website) dingen gaan veranderen. Dat is een hele ingewikkelde kwestie en doet ons in een soort onmogelijke situatie terechtkomen: want aan de ene kant willen wij als gemeente in de diensten en in het kerkblad met elkaar meeleven en omzien naar elkaar en elkaar ook op de hoogte houden van elkaars wel en wee, maar aan de andere kant vraagt de nieuwe regelgeving van ons dat je niets meer van elkaar mag weten, tenzij je dat zelf aangeeft. Maar dat is iets wat niet altijd lukt en ook niet altijd kan. Het is dus zoeken naar een weg hierin en gelukkig helpt de landelijke kerk daar wel bij om duidelijk te krijgen wat de eisen en de mogelijkheden hierin zijn. We zijn niet de enigen die met dit vraagstuk worden geconfronteerd!

Meer informatie over gemeentenieuws zie kerkinformatie op pagina Gemeente